Знову у Маневичах зареєстровано випадок захворювання домашнього кота на сказ. Оскільки ця тварина вчасно не вакцинувалась, – то була незахищена від цієї небезпечної хвороби.

Про це повідомляє Маневицька селищна рада.

Сказ без перебільшення дуже небезпечне вірусне захворювання, як для тварин, так і людей. Собаки та коти, що утримуються приватними господарями, притулками та будь-якими об’єктами господарювання різних форм власності, незалежно від породи починаючи з трьохмісячного віку, в обов’язковому порядку мають проходити вакцинацію проти сказу у закладах ветеринарної медицини. Ревакцинація проводиться щорічно. Продаж, купівля та вивезення собак, котів в інші міста, райони і області дозволяється лише з благополучної місцевості при наявності ветеринарного документа (довідки, свідоцтва, паспорта) з відміткою в ньому про щеплення проти сказу.

Про кожний випадок укусу сільськогосподарських і домашніх тварин дикими тваринами, безпритульними собаками або котами, а також при підозрі захворювання тварин на сказ, власник повинен негайно повідомити установу державної ветеринарної медицини та ізолювати таких тварин.

Тому, аби не заразитися, необхідно дотримуватись правил особистої безпеки і гігієни: не контактувати з бродячими тваринами, остерігатись їх, якщо вони агресивні.