На Рівненщині 18-річний хлопець вкрав позашляхових «Toyota Prado» і перекинувся на ньому у селі Верхівка Луцького району.

Про зникнення джипа із подвір’я повідомив до поліції учора вранці власник, інформує пресслужба поліції у Рівненській області.

Поліціянти встановили, що раніше судимий 18-річний хлопець приїхав велосипедом у село Новосілки Дубенського району до дівчини. Уночі, повертаючись вже без двоколісного, побачив на чужому подвір’ї позашляховик, який був відчинений, а ключі – у замку запалювання. Тож вирішив під’їхати додому.

Спочатку новий «власник» довго не міг виїхати із двору, бо не знав технічних характеристик авто. Потому у селі Верхівка Луцького району не впорався із керуванням та перекинувся.

Небайдужі громадяни допомогли авто «поставити на ноги», але додому вже пішов пішки. Неподалік ДТП його й розшукали поліціянти.

Слідчі затримали парубка та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Йому повідомили про підозру у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчинене повторно (у лютому минулого року був засуджений за скоєний аналогічний злочин). За угон автівки хлопцю загрожує до восьми років позбавлення волі.