Аферисти надсилають смс і повідомляють, що громадяни можуть отримати свою виплату за вакцинацію проти COVID. Аби одержати кошти, необхідно перейти за вказаним посиланням, зазначити там свої персональні дані, номер банківської карти та CVV-код.

У такий спосіб зловмисники отримують доступ до вашої банківської карти, відповідно, поки ви не зрозуміли, що це шахраї, і не заблокували свої карти, вони швидко переводять всі наявні гроші, навіть кредитні, на інші рахунки. І замість того, щоб отримати кошти, громадяни залишаються ошуканими, – розповів начальник управління карного розшуку Руслан Гамольчук.

Юрій Сидорук, заступник начальника Луцького РУП, повідомив, що лише на території обслуговування управління вже зафіксовано вісім таких випадків. Найбільша сума збитків – близько 30 тисяч гривень.

Лучанин надав інформацію і коди доступу так званим співробітникам банку, після цього відразу в нього було знято з рахунка майже 30 тисяч гривень, – повідомив Юрій Сидорук.

Загалом на Волині вже зареєстровано близько 20 випадків шахрайств під приводом нарахування COVID-виплат. За усіма фактами розпочаті кримінальні провадження, тривають заходи щодо встановлення зловмисників.