Ця осінь виявилася неймовірно дощовою і холодною. Тому українці з нетерпінням чекають теплого та сухого жовтня. Тим більше, що в середині другого осіннього місяця в країну може повернутися бабине літо.

Таким прогнозом поділився кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич.

На території нашої країни в жовтні, згідно з прогнозом, температурне тло прогнозується в межах норми, в деяких регіонах - вище за норму на 1 – 2 градуси, у південних областях країни +10…+11 градусів.

Перша декада жовтня, за прогнозом синоптиків, буде прохолодною, але потім поступово із середини місяця температура почне підніматися, хоч і не скрізь. Кібальчич зазначає, що в країну може повернутися бабине літо, але про його терміни і тривалість поки що рано прогнозувати.

«Кількість опадів в Україні, ймовірно, виявиться значною з перевищенням норми на 20 – 40% і лише на півдні країни зволоження буде помірним, іноді навіть із дефіцитом дощів. Сумарна кількість опадів за жовтень у деяких містах України становитиме 40-80 мм, у Карпатах близько 100-130 мм», - йдеться у прогнозі українських синоптиків.

Передбачається також, що вже в другій декаді жовтня в Україні може випасти перший сніг, що не стане аномалією цього осіннього місяця. Випадання першого снігу в деяких регіонах країни можливе вже у другій декаді жовтня, що не є аномальним для другого осіннього місяця.