У Наталі Підгірної з Бердянська та Алли Дігтярьової із Сум війна забрала роботу. Проте Коропецька громада допомогла їм самореалізуватися й заробляти гроші на життя.

У рамках проєкт «Громада діє» медіа ШоТам розповідає, як громади адаптуються до війни і вчаться допомагати собі й іншим.

Наталі Підгірна змушена була тікати з рідного міста Бердянська, коли пролунали перші вибухи. Вона покинула роботу юриста і поїхала в невідомість

“Так сталося, що доля завела в Коропецьку громаду. Пробувши тут деякий час, я зрозуміла, що існування потребує додаткових витрат. І я почала шукати роботу”, розповідає Наталя Підгірна.

У громаді жінці запропонували посаду начальниці служби в справах дітей. Вона погодилася і вже 5 місяців має нову улюблену роботу.

А ще громада запропонувала посаду бухгалтера переселенці з Сум.

Коли в місті почалися обстріли, в будинку Алли Дігтярьової зникло світло, електрика і вода.

“Тоді вже дійсно стало страшно, тому що дітям було холодно. Ми ходили, збирали сніг для того, щоб розтопити і мати воду”, - розповідає Алла Дігтярьова.

Жінка з дітьми знайшла прихисток у Коропецькій громаді, а чоловік пішов на фронт Незабаром жінка працюватиме в центрі надання соціальних послуг, який відкривають у громаді.