Ініціатива щодо безкоштовного проїзду була представлена ​​минулого місяця, щоб допомогти громадянам Іспанії подолати кризу вартості життя. До того ж такою програмою можуть скористуватися й іноземці.

Про це повідомляє видання The Independent, пише УНН.

Міністр фінансів Марія Хесус Монтеро оголосила, що Іспанія розширила нещодавню програму безплатного проїзду поїздом на весь наступний рік.

Спочатку програму було введено на 4 місяці, з 1 вересня до 31 грудня поточного року. Однак тепер в уряді вирішили продовжити безкоштовний проїзд щонайменше до кінця 2023 року. Скористатися проїзними зможуть місцеві жителі та іноземці.

Чиновниця зазначила, що на цю програму планується виділити 700 мільйонів доларів.

Квитки доступні на приміські поїзди Renfe Cercanías і Rodalies, а також на регіональні лінії середньої відстані (маршрути Media Distancia), які охоплюють поїздки довжиною менш як 300 км. Пільга призначена для власників абонементів. Щоб отримати карти Mas Renfe, можна зареєструватися онлайн, а потім показати QR-код персоналу станції.

Згідно зі схемою, мандрівники, які подорожують на далекі відстані, мають можливість отримати 50% знижки на квитки, а квитки на метро, автобуси та трамваї будуть знижені щонайменше на 30%.