Збройні сили України можуть повернути контроль над західним берегом Дніпра на Херсонщині вже наступного тижня, вважаютьзахідні військові.

Про це пише Financial Times.

Наступ української армії на Херсонщині триває з кінця серпня. З цього моменту фронт на півночі регіону змістився на понад 30 км у бік Херсона. У четвер ЗСУ продовжили повідомляти про звільнення населених пунктів: за даними українського командування, було зайнято ще п’ять населених пунктів.

Британська розвідка вранці 13 жовтня повідомила, що з загрозою швидких боїв у Херсоні пов’язане рішення призначеної Росією влади про евакуацію мешканців міста.

У четвер призначений Кремлем «глава» Херсонської області Володимир Сальдо звернувся до керівництва Росії з проханням сприяти виїзду жителів області до російських регіонів, пояснивши це щоденними ракетними ударами по місту.

«Ми запропонували всім жителям Херсонської області, якщо є таке бажання, щоб убезпечити себе від наслідків ракетних ударів, також виїхати до інших регіонів. Насамперед це Крим, Ростовська область, Краснодарський край, Ставропольський край», — сказав Сальдо.

Незабаром віцепрем’єр Марат Хуснуллін заявив, що уряд сприятиме «адміністрації» Херсонської області у розміщенні мешканців регіону в інших регіонах.

«Забезпечимо всіх безкоштовним проживанням і всім необхідним», – сказав він.