Поліцейський з Маріуполя продав речі, які зшив під час полону, за 104 тисячі гривень. За ці гроші планує купити дрон для військових. В неволю він потрапив при обороні Маріуполя. Був у колонії в Оленівці та повернувся до дому.

Про це пише Суспільне.

Поліцейський Святослав Єрмонов до 2014 року працював у Донецьку. Після окупації переїхав та служив поблизу лінії розмежування — у Мар'їнці, Іловайську. Останні роки жив у Маріуполі. Під час повномасштабного вторгнення допомагав місцевим з водою, евакуював людей з-під обстрілів, ховав вбитих російською армією, боронив «Азовсталь».

«15 квітня вночі ми стали в колону. Нас попередили, що можуть дійти не всі, тому що було оточення, там вже був ворог з усіх сторін, ми йшли на прорив. Була колона важкої техніки, цивільний автотранспорт, а також була ще група яка йшла пішки, дехто йшов два дні, дехто три, дехто не дійшов взагалі», — розповідає Суспільному Святослав Єрмонов, як потрапив у полон.

Святослава, як й інших полонених бійців, тримали в Оленівці. Він був там і під час теракту в ніч 29 липня.

«Щось вилетіло поряд. Це було чутно і прилетіло поряд майже відразу, почули вибух, потім чули крики. Це було два рази, я почув два вильоти та приліт, вибух, все», — говорить поліцейський.

Згадує й про перебування у полоні.

«Наприклад для приймання їжі нам давали одну хвилину. Нема було де спати — кожний клаптик полу був зайнятий, тобто не було навіть де стати. Хто перші — змогли зайняти якісь піддони дерев'яні. Я два тижні спав на холодному бетоні, потім хтось з моєї групи дав каримат. У нас тільки вихід до столової був. Голова повинна донизу, руки назад і дивишся тільки донизу, в ноги. Не можна головою крутити, присікали з цього приводу», — каже Святослав та додає, що весь час думав за свою доньку, щоб вона виїхала і з нею було все добре.

Він попав в обмін 21 вересня, під час якого 215 захисників та захисниць повернулися додому. Святослава одразу направили до лікарні, де чоловік і зараз проходить лікування.

У полоні готувався до зими: шив собі теплі речі — шапочку, ковдру, шкарпетки. Все це чоловік вирішив продати на аукціоні. Йому вдалося зібрати 104 тисячі гривень, їх витратить на покупку дрона для побратимів.

Після полону Святослав отримав звання підполковника. Він хоче повернутися до оборони України.