Проти Сил оборони України в районах Следара та Бахмута росія кинула 2 тисячі злочинців з великими термінами покарання, яким пообіцяла не тільки гроші, але й амністію.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 16 жовтня.

«Ситуація на передовій за минулу добу суттєвих змін не зазнала. Ключові гарячі точки на Донбасі – Соледар і Бахмут, там тривають дуже важкі бої. Проти наших сил окупанти кинули всіх, кого могли, зокрема й 2 тисячі «зеків» – вони серед найманців саме там. І це «зеки» з великими строками покарання за тяжкі злочини. Їх на фронті утримують не лише грошима, а й обіцянкою амністії», – сказав Зеленський.

За його словами, саме так російська держава спонсорує терор – «шукає по тюрмах убивць і обіцяє їм свободу, якщо вони вбиватимуть знову».

«Хтось у світі ще сумнівається, чи варто офіційно визнавати росію державою-терористом? Навряд чи», – підсумував президент України.

Він подякував окремим частинам і підрозділам за злагоджені дії та результативне знищення ворожої техніки на Херсонському напрямку, за утримання позицій під Бахмутом і Соледаром і на всіх інших напрямках.

«Окремо я хочу відзначити сьогодні ті підрозділи, які забезпечили нам результат у поповненні обмінного фонду. Це надзвичайно важливо: кожен, хто бере в полон російських військових, забезпечує нам можливість звільняти наших героїв», – наголосив Зеленський.