Уранці 17 жовтня російські терористичні війська завдали масових ударів по об’єктах критичної інфраструктури України: ракетами били по Сумщині і Дніпропетровщині, дронами-камікадзе – по Києву.

Про це повідомляють керівники областей і міст.

Зокрема, за інформацією мера столиці Віталія Кличка, спочатку в Києві пролунали три вибухи, згодом, після 8:00 – ще два.

За словами Кличка, в результаті атаки дронами в нежитловій будівлі в Шевченківському районі спалахнула пожежа. Працюють пожежні підрозділи. Також ушкоджені кілька житлових будинків.

Пізніше Кличко підтвердив ще два вибухи у Шевченківському районі після ранкових трьох.

Українські військові знищили над Дніпропетровською областю три російські крилаті ракети, але одна все ж влучила по об’єкту енергетичної інфраструктури, там сильна пожежа.

Про це повідомив начальник Дніпропетровської ОВА ОВА Валентин Резніченко.

"Перед світанком військові з повітряного командування "Схід" знищили над областю три російські крилаті ракети. Дві - над Криворізьким районом, одну - над Нікопольським", – написав Резніченко у телеграмі.

Росіяни усю ніч атакували область. Нікопольський район вони накрили вогнем з "Градів" та важкої артилерії. Туди прилетіли понад 30 ворожих снарядів. У Марганецькій та Червоногригорівській громадах пошкоджені будинки.

У Дніпрі та області почались екстрені вимкнення електроенергії, повідомив генеральний директор енергетичної компанії Yasno Сергій Коваленко.

"Ворог продовжує обстрілювати об'єкти енергетичної інфраструктури та завдає руйнувань. Для ліквідації ушкоджень та збалансування енергосистеми, сьогодні у Дніпрі та області відбуватимуться відключення електроенергії", – написав Коваленко у фейсбуці.

Коваленко просить громадян обмежити використання енергоємних приладів: бойлерів, пральних машин, обігрівачів, кондиціонерів, а також зарядити телефони та павербанки.

Також окупанти після 5-ї ранку завдали ракетного удару по об'єктах критичної інфраструктури Роменського району Сумщини. Є постраждалі, повідомив начальник Сумської ОВА Дмитро Живицький.