У Несвічівській гімназії Городищенської сільської ради Волині 14 жовтня відкрили меморіальну дошку загиблому в російсько-українській війні старшому лейтенанту ЗСУ Назару Пасічнику.

Про це повідомляє сайт Городищенської громади.

Участь у заході взяли мешканці села, вчителі школи, в якій навчався Назар, учні, представники Городищенської сільської ради та члени місцевої територіальної оборони.

“Українська земля здавна вабила чужинців. І багато хто з них прагнув завоювати нашу країну. Росія – споконвічний ворог існування української нації. Та російські загарбники прорахувалися в одному: у рішучості українуів захищати свою державу і свободу. Ми – нація не лише хліборобів, а й мужніх воїнів. Зараз близько 200 жителів Городищенської громади перебувають у лавах ЗСУ. Назар Пасічник – Герой, який з перших днів російської агресії прийняв бій з ворогом. Саме завдяки таким, як він, зірвалися плани москви взяти Київ за три дні. Саме завдяки хоробрості українських воїнів зірвався запланований бліцкриг агресора весною. Сьогодні ми зібралися, щоб засвідчити нашу пошану і повагу мужності воїна – Назара Пасічника. Пам’ять про нього завжди буде у наших серцях”, – зазначив під час виступу заступник голови Городищенської сільської ради Роман Стецькович.

Нагадаємо, Назар Пасічник, 1996 року народження, загинув, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України, у травні 2022 року.

Меморіальну дошку відкрили батьки Назара. Отець Сергій відслужив молебень та звернувся до присутніх з невеликою проповіддю. Священослужитель закликав любити Україну та змінитися внутрішньо, зробити правильні висновки з подій минулого і сучасного. Адже це – основа розбудови держави.

Потому присутні відвідали кладовище, де похований Назар Пасічник. До його могили і до могили ще одного загиблого у війні з російськими загарбниками – Владислава Неділька – поклали квіти.

Заходи завершилися на Козацьких могилах, де громада спільно помолилась за усіх Героїв України, які віддали своє життя за незалежність і свободу української нації.