Російський диктатор Володимир Путін ніколи не відмовиться від своїх намірів захопити всю Україну.

Про це повідомив Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв в ефірі телемарафону.

«Ці шанси (наступу на Київ - ред.) є, звісно. Тому, що він ніколи не відмовиться від своїх намірів захопити Україну й безпосередньо столицю нашої держави. Вона дійсно перебуває у пріоритетах його злочинних планів», – сказав він.

Проте наразі немає загрози того, що росіяни знову спробують наступати на Київ. Так, накопичення ворогом сил для вторгнення не спостерігається.

«Що буде в подальшому – це все залежить від його (Путіна - ред.) рішень, а також від наявності сил і засобів», – сказав Наєв.

Генерал-лейтенант розповів, що наразі триває робота, аби унеможливити повторний наступ окупантів на Київ. За його словами, військові враховують попередній досвід ведення бойових дій на Київському напрямку і роблять усе необхідне для зміцнення оборони.

«Ми, щоб унеможливити це, враховуючи той досвід ведення бойових дій на Київському напрямку, робимо все необхідне для зміцнення оборони. У цій роботі беруть участь військові адміністрації, населення території. Тому, що спротив населення був одним з основних аспектів, що минула спроба атакувати Київ була невдалою», – сказав він.

Також Наєв порівняв підготовку Києва тепер і перед повномасштабним вторгненням. За його словами, тепер підготовка буде відрізнятися набутим досвідом та допомогою, яку отримує Україна.

«Крім того, завдяки мобілізації створено велику кількість військових частин, які виконують завдання, зокрема й на Київському напрямку», – резюмував Наєв.