На базі позашляховика ЛуАЗ-969 «Волинь» харківські розробники створили безшумний електромобіль для ЗСУ.

Про це повідомляє видання «Харьковские известия».

Компактний, безшумний, а під капотом замість двигуна – електроустановка від «Ягуара».

«Це електричний автомобіль на базі ЛуАЗ «Волинь». Нам було поставлене завдання – безшумний автомобіль, щоб він міг пересуватися без звуку, щоб можна було чути навколо інші автомобілі, що рухаються. Тому був такий побудований автомобіль. У ньому стоїть електродвигун. Він абсолютно безшумний, та пробіг його на одній зарядці близько 200 кілометрів. Він створювався для розвідки. Щоб виконувати розвідувальні операції. У лісі на пересіченій місцевості. Має підвищену прохідність», – розповів Андрій, розробник електромобіля.

Цей унікальний автомобіль та ще низку дуже важливих машин для харківських військових передали представники харківської бізнес-спільности. У цій партії: «швидка», бус, легковик та декілька позашляховиків. Ключі від них 17 жовтня отримали ті, для кого все це і готувалося.

Довідково:

ЛуАЗ-969 «Волинь» – перше покоління радянських цивільних легкових автомобілів підвищеної прохідності. До нього був ЛуАЗ-967, який з 1969 року почали використовувати для потреб радянської армії як багатоцільові транспортери переднього краю або ТПК. Ця абревіатура зумовлювала його використання бойовими та санітарними підрозділами в безпосередній близькості від лінії фронту для прихованої доставки дрібних вантажів, озброєння, особового складу та евакуації поранених. Автомобіль ЛуАЗ-969, як і всі ЛуАЗи, має передній привід, задній підключається за потребою. В наявності є блокування диференціала головної передачі заднього моста і понижуюча передача. Підвіска торсіонна незалежна, з гідравлічними амортизаторами. Задля забезпечення якомога більшого дорожнього просвіту біля ступиць коліс вмонтовані пари прямозубчастих циліндричних шестерень. Гідравлічні гальма роздільні для передніх і задніх коліс. Рульовий механізм і гальма уніфіковані з відповідними агрегатами сімейства «Запорожців».

Автомобіль розрахований на 4 осіб, або 2 осіб і 250 кг вантажу.