20 жовтня в Олицькій громаді поховали загиблого на Донеччині 25-річного військового Володимира Нероду. Попрощатися з бійцем прийшли односельці, волонтери і побратими.

Кортеж із загиблим волиняни зустріли на колінах на автошляху у селі Дерно.

Володимир був із багатодітної родини, у сім’ї шестеро дітей, розказав Суспільному батько батько загиблого захисника Валентин Нерода.

«Він – Герой. Він цього достойний. Він завжди буде з нами. Був на волинській трасі, потім госпіталь охороняв. Потім десь під Житомиром. А далі він ніколи не казав, де був», – пригадує батько.

Володимир Нерода був учасником АТО, після початку повномасштабної війни знову пішов захищати цілісність України. Загинув 13 жовтня поблизу міста Соледар Донецької області під час виконання бойового завдання.

Лікарка сільської амбулаторії Галина Хмілевська розповіла, що захисник був налаштований на мирне життя у своєму рідному селі Мощаниця: «коли він повернувся з війни вже поранений він звернувся до мене, як до лікаря амбулаторії, то це була дуже світла людина, неозлоблена тією війною».

Загиблий Володимир Нерода брав участь у Всеукраїнських онлайн-змаганнях «Ігри нескорених». Про це розповів його колега зі змагань Павло Ковальський. Каже: товаришували з ним два роки.

«Дуже надійний хлопець, виконавчий. Все, що говорили, накази виконував чітко і неухильно. Був дуже товариським, мав хороше почуття гумору, веселив колектив свій», – пригадує Павло.

Як розповів побратим Володимира Віктор Собуцький, Володимир мав інвалідність через важкі поранення, які отримав декілька років тому. Це його не зупинило і він знову пішов захищати Україну.

«Він в ТРО був одним із перших, бо отримав зброю, коли лише тільки почали видавати. Він шукав шляхи, бо він був поранений і його не брали. Але, якимось чином він все-таки потрапив добровольцем», – каже побратим.

Відспівали військовослужбовця у Свято-Андріївському храмі села Дерно. Поховали на сільському цвинтарі у селі Мощаниця Луцького району.