Іранських інструкторів дронів-камікадзе перемістили з окупованої України до Білорусі.

Про це повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає УНІАН.

«Іранські інструктори дронів-камікадзе «Shahed-136» та інших модифікацій вирішили сховатися. Тепер на території Білорусі. І є дані, що їх терміново евакуювали з території України саме до цього вусатого таргана, в Гомельську область. І там вони тренують росіян запускати ті самі дрони, які запускали по півдню, по Києву, по північних територіях нашої держави», – сказав Братчук.

Він зазначив, що на території тимчасово окупованої Херсонщини кількох таких інструкторів ЗСУ ліквідували.

«Полізете до нас знову – знову будете знищені... А Росію це не врятує, так само, як і окупаційний режим Білорусії. І Іран своє отримає... Готуйтесь», – додав Братчук.

Як повідомляли, у липні цього року Росія закупила в Ірану велику партію бойових дронів Shahed-136 та Mohajer-6. Іран продав РФ, за різними оцінками, від орієнтовно 300 до кількох тисяч дронів-камікадзе.

Своєю чергою, в Росії заперечують, що її армія застосовує іранські БПЛА під час атак на українські об’єкти, а в Ірані заявили, що не продавали РФ безпілотники.

Верховна Рада прийняла заяву про засудження сприяння Іраном збройній агресії проти України. Парламент закликав Іран негайно припинити постачання зброї до Росії, а світове співтовариство – невідкладно вжити всіх можливих заходів для припинення таких постачань.