Колегія суддів Ковельського міськрайонного суду Волинської області 17 жовтня 2022 року винесла вирок у справі Олександра Стадніка більш ніж через 2 роки після вбивства. 51-річного священника УПЦ МП Петра Границького засудили до 8 років позбавлення волі.

Брат вбитого Роман Стаднік з таким вироком не погоджується. Вважає його занадто м'яким. Про це пан Роман розповів у студії ГІТу.

Нагадаємо, трагедія сталася у квітні 2020 року. Тіло 52-річного Олександра Стадніка знайшли у лісовому масиві «Гола Берла» поблизу села Мельники Шацького (нині – Ковельського) району з ознаками задушення. Вбивцею виявився настоятель місцевого Свято-Аннівського храму УПЦ МП Петро Границький, житель села Гаївка.

«Вироком я не задоволений по тій причині, що це не вбивство з необережності, як хотіли адвокати переконати суд і перекваліфікувати в таку статтю», – наголосив брат убитого.

Обвинувачений вину свою не визнав і вважає всю судову справу наклепом.

Після першого суду священника на рік відсторонили від служіння в церкві, далі він поновився. Судячи з розповіді Романа Стадніка, священник часто «заглядає до чарки» та розпочинає бійки. Так релігійні особи поводитись не повинні, переконаний Роман Стаднік.

Органи прокуратури вимагатимуть апеляції, оскільки із вироком там не згодні.

Більше дивіться у відео.