Після операції у Севастополі росіяни спробують перебазувати найбільш боєздатні частини в Новоросійськ. Там у них немає можливості утримувати весь спектр Чорноморського флоту. Тому удари по Україні з боку моря можуть зменшитись.

Про це розповів в ефірі загальнонаціонального телемарафону на Суспільному генерал-майор запасу СБУ, директор Агентства з реформування сектору безпеки Віктор Ягун.

«Росія отримала досить неприємну для них новину. Виявляється є невідомі сили, які можуть завдати удару не тільки з повітря, а й з моря. І це досить неприємна ситуація. Тому що навіть вихід таких кораблів в нейтральні води і займання позицій для пострілів по Україні ракетами може бути тим фактом, що вони стануть ціллю для цих дронів-камікадзе. Вони будуть реагувати, як вони можуть».

На думку Ягуна, росіяни спробують перебазувати найбільш боєздатні частини в Новоросійськ, де в них немає можливості утримувати весь спектр Чорноморського флоту.

«Думаю, що удари по Україні з боку морського компоненту Росії зменшаться», — сказав він.

Попри те, що росіяни посилили свою кількість військ в Україні, це жодним чином не вплине на їхні спроможності, вважає Ягун.

«Вони намагаються використати мобілізаційний резерв для посилення своїх позицій і закриття прогалин серед особового складу, який вони отримали останнім часом. Якщо вірити Шойгу, то він каже 82 тисячі людей вже перебувають на території України. Фактично вони посилили свою кількість військ, але це жодним чином не вплине на їхні спроможності», — сказав він.