Мобільний телефон Ліз Трасс зламали пов'язані з Кремлем хакери, коли вона обіймала посаду очільниці МЗС Великої Британії. Кіберзлочинцям вдалося отримати доступ до цінних даних. Опозиція закликає до розслідування. 

Про це повідомив британський таблоїд Daily Mail з посиланням на джерела, а згодом новину підхопили і провідні ЗМІ, зокрема Reuters.

Хакери нібито отримали доступ до надсекретних деталей перемовин з міжнародними партнерами, зокрема й щодо постачання зброї для України, а також приватного листування Трасс з Квазі Квартенгом, який очолив Мінфін. У розпорядженні кіберзлочинців опинилося листування з критикою на адресу Бориса Джонсона.

Речник уряду Британії заявив, що не може коментувати цю інформацію, але запевнив, що в уряді діють надійні механізми для захисту від кібератак.

Опозиція обурена новинами про злам телефона Трасс та вимагає розслідування, пише The Guardian.

"Ми маємо знати, що уряд визнає важливість цілковитого захисту нашої нацбезпеки… Також є серйозні питання щодо того, чому і як ця інформація "витекла" або її злили саме зараз", - заявила представниця лейбористів Іветт Купер.

Представниця ліберальних демократів Лайла Моран заявила, що вкрай важливо розібратися, чи приховали інформацію про злам телефону Трасс, якщо він справді був.