У росії в під час оголошеної 21 вересня президентом рф володимиром путіним «часткової мобілізації» до війська забрали вже понад 200 тисяч чоловіків.

Про це повідомив міністр оборони рф Сергій Шойгу, пише Суспільне з посиланням на російські ЗМІ.

"Навчання особового складу сформованих підрозділів здійснюється на 80 полігонах та у шести навчальних центрах", — сказав Шойгу.

За словами Шойгу, “відповідним посадовим особам доручено забезпечити мобілізований необхідними комплектами одягу та іншим майном, призначити на військові посади”.

Шойгу також вимагає від командувачів військами військових округів і Північним флотом "з метою якнайшвидшої адаптації новобранців до бойової обстановки провести з ними додаткові заняття під керівництвом офіцерів з бойовим досвідом", пишуть “РИА Новости”.

"До районів бойових дій військовослужбовці повинні прямувати після підготовки та бойового злагодження", — сказав Шойгу на селекторній нараді у вівторок, 4 жовтня.

Президент рф володимир путін 21 вересня підписав указ про проведення часткової мобілізації у росії. У зверненні до росіян він заявив, що лінія зіткнення в зоні "спеціальної військової операції" перевищує тисячу кілометрів. При цьому, за словми путіна, союзні сили протистоять "не тільки неонацистським формуванням, а фактично всій військовій машині колективного Заходу", що загрожує існуванню рф.