Чим був особливий цьогорічний Варшавський безпековий форум, дала інтерв’ю в ефірі ГІТ  депутат Волинської облради, голова фракції "Європейська солідарність"  в облраді Юлія Вусенко.

Вона розповіла про виступ Олени Зеленської, його емоційність, акцент на тому, що ця війна не лише за українське питання, а й розвиток демократії в ЄС та у всьому світі. Перша леді України також дякувала за зброю, за підтримку переміщених осіб, зокрема дітей.

Форум відкривала його засновниця, директорка Європейської академії дипломатії Катаржина Пісарська. Юлія Вусенко  розповіла про присутніх на форумі:

«Тут найбільше є, звичайно, міністрів оборони різних країн і не тільки Європи. І якщо порівняти з тим, хто є учасниками цього форуму, то найбільша зараз приїхала  американська делегація, потім за кількістю учасників — поляки, потім вже безпосередньо українці.»

Разом з українською делегацією приїхали представники сімей полонених з «Азовсталі»: і звільнених, і тих, що перебувають в полоні.
Дуже важливо організувати максимальне медійне висвітлення, щоб привернути увагу світової спільноти до цього питання:

«Зараз ми працюємо над тим, аби ці дівчата могли розказувати про справжню ситуацію і на безпековому форумі, після цього вони їдуть у Брюссель в Європарламент, а після того ми переїдемо ще в Страсбург в Раду Європи для того, щоби на всіх рівнях з представниками тобто локальних рівнів і парламентів говорити про те, що в нас в Україні є проблема з полоненими.»  

Станом на сьогоднішній день в Україні є понад 1000 цивільних полонених, з них 500 — це жінки, є також вагітні. І Європа і світ повинні знати, що питання не закрите.

«Важливо пояснювати, що Україна готова боротися і буде робити все до повного свого територіального відновлення», — наголосила Юлія Вусенко.