Засновник Tesla Ілон Маск виступив з черговою заявою, я якій зазначив, що "у східних регіонах України більшість населення віддає перевагу росії".

Про це він заявив у відповідь на допис американського сенатора Ліндсі Грема, який розкритикував заяву бізнесмена про те, що Україна повинна віддати Крим росії, передає Суспільне.

"При всій повазі до Ілона Маска - а я його поважаю – я б припустив, що він повинен зрозуміти факти російського вторгнення в Україну. Пропонувати нам покласти край російському вторгненню, просто віддавши росії частини України – після всіх страждань – безглуздо. Це також наруга над хоробрістю українців, які борються за захист своєї Батьківщини", – написав Грем у серії твітів.

У відповідь на це Маск написав, що "у східних регіонах більшість населення віддає перевагу росії".

"Якщо ви вважаєте, що воля народу має значення, ми маємо у будь-якому конфліктному регіоні підтримувати волю тих, хто там живе. Більшість України однозначно хоче бути частиною України, але деякі східні регіони країни мають російську більшість і вони віддають перевагу росії", – написав він.

На підтвердження своїх слів Маск опублікував карту електоральних вподобань за 2012 рік, згідно з якою більшість мешканців південних та східних областей підтримували "Партію регіонів".

"Очевидно, що не всі, хто голосував за проросійську партію, хотіли приєднатися до Росії, але було б некоректно сказати, що ніхто не хотів", – зазначив він.