Політолог Андрій Піонтковський зауважив, що наслідки застосування ядерної зброї в Україні будуть катастрофічними та жахливими для РФ.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «Еспресо».

«Знову Путін почав ядерний шантаж, але йому дуже жорстко відповіли, починаючи від президента Байдена, а ще найдокладніше пояснили Салліван і Блінкен. Вони вже сказали своїм візаві у Москві: наслідки застосування ядерного удару по Україні будуть, за словами Саллівана, катастрофічними, а Блінкена, жахливими. А потім відставні генерали пояснили в деталях, як це буде. Вони не повторюватимуть російські злочини й не застосовуватимуть ядерну зброю. Вони просто знищать за пів години весь чорноморський флот, а якщо цього виявиться недостатньо, за кілька днів вони можуть спопелити вогнем усе угруповання російських військ, що перебуває в Україні», - наголосив Піонтковський.

За його словами, Путін і його оточення реально налякані.

«Щодня у Росії повторюються тези: «Ми ніколи про це не думали», «Це все наклепи західних політиків», «Ми в жодному разі не збираємося застосовувати ядерну зброю». Вважайте, що ядерне питання закрите. Захід, і особливо Сполучені Штати попередили Росію. І ще один прояв божевілля Путіна в тому, що він підірвав дві труби «Північного потоку», - підкреслив Піонтковський.