Президент росії путін звинуватив у підриві Кримського мосту українські спецслужби.

Про це путін показово заявив на камеру під час зустрічі з керівником Слідчого комітету рФ Олександром Бастрикіним, повідомило росіське пропагандистське видання РИА Новости.

 Путін назвав підрив мосту "терактом". За словами путіна, автори, виконавці та замовники підриву Кримського мосту – спецслужби України.

"Тут, як мені доповіли, сумнівів немає. Це теракт, спрямований на руйнування критично важливої цивільної інфраструктури російської федерації", – сказав путін.

Зі свого боку Бастрикін повідомив, що справу про вибух на Кримському мосту росіяни завели за статтею "тероризм".

Очільник СК рФ доповів президенту росії, що теракт на Кримському мосту готували українські спецслужби. За його словами, у підготовці "теракту" українським спецслужбам нібито допомагали громадяни росії і зарубіжних держав.

"Нами вже встановлено маршрут руху вантажівки, де стався підрив. Це Болгарія, Грузія, Вірменія, Північна Осетія, Краснодар... Встановлено перевізників. За допомогою оперативних співробітників ФСБ вдалося встановити підозрюваних із числа тих, хто міг готувати теракт", – сказав Бастрикін.

Нагадаємо, вранці 8 жовтня на залізничній гілці Кримського мосту виникла потужна пожежа. Окупаційна влада Криму заявила, що на Кримському мосту вибухнув вантажний автомобіль. Слідчий комітет росії повідомив про 3 загиблих.

На заяву путіна відреагував радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк. Він назвав цинічним навіть для росії звинувачення президента країни-агресора у нібито в "теракті" з боку України.

"Путін звинувачує Україну в тероризмі? Це має занадто цинічний вигляд навіть для росії. Не минуло й 24 годин, відтоді як російські літаки випустили 12 ракет у житловий квартал Запоріжжя, убили 13 людей і травмували понад 50 (відомо вже про 89 поранених – ред.). Ні, тут лише одна держава-терорист, і весь світ знає, хто це", – написав Подоляк у твіттері.