На вихідних, 12 та 13 листопада, в Україні очікується аномально тепла погода.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

Він пояснив, що у найближчі дві доби практично по всій Європі встановиться антициклональний тип циркуляції. Область підвищеного атмосферного тиску пошириться від Франції до східних областей України.

"В Україні також встановиться аномально тепла погода без опадів по всій території", - каже синоптик.

За його даними, температура повітря перевищуватиме середні багаторічні показники на 3-8 градусів, які принесуть до Європи тепло з акваторії Середземного моря і прилеглої місцевості.

Погода сьогодні, 12 листопада

За прогнозом Ігоря Кібальчича, у суботу на заході України температура повітря вдень становитиме +8...+13 °С. У північних областях повітря прогріється до +7…+12 °С. У центральних областях температура повітря в денний час буде +7...+12 °С.

На півдні України мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вдень +9…+14 °С.

У східній частині очікується хмарна погода, а швидкість вітру сягатиме 7-12 м/с. Вдень повітря прогріється до +7…+12 °С.

Погода на завтра, 13 листопада

У західних областях, за прогнозом Ігооря Кібальчича, очікується мінлива хмарність, без опадів. У Карпатському регіоні подекуди туман. Вдень повітря прогріється до +7...+12 °С.

На півночі України буде хмарно із проясненнями. Температура повітря вдень становитиме +8…+13 °С.

У центральних областях очікується мінлива хмарність. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вдень +9…+14 °С.

У південній частині України буде хмарно із проясненнями. Вночі місцями можливий туман. Температура повітря вдень становитиме +10…+15 °С.

У східних областях очікується хмарна погода. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Вдень стовпчики термометрів покажуть значення +8…+13 °С.

"Проте вже з понеділка розпочнеться поступове зниження температури внаслідок перебудови атмосферної циркуляції на зимовий лад", - попередив синоптик.