Президент України Володимир Зеленський братиме участь в саміті «Великої двадцятки», який пройде 15-16 листопада в Індонезії.

«Вже дуже активно готуємося до дуже важливого тижня для України. Дипломатичного тижня. Відбудеться саміт «Групи двадцяти» в Індонезії. Наша позиція буде представлена дуже змістовно», – сказав глава держави у вечірньому відеозверненні.

Він сповістив, що братиме участь в онлайн-форматі, транслюватимуть його звернення.

«Ми дамо публічні відповіді на багато питань, які звучать зараз. Публічні відповіді, щоб їх почули усі наші люди, партнери. Кожен і кожна, хто нас підтримує. Вже у вівторок моє звернення», – додав президент.

Саміт «Великої двадцятки» в Індонезії

Саміт G20 пройде 15-16 листопада в Індонезії. Президент Джоко Відодо ще навесні запросив на саміт лідерів України та Росії Володимира Зеленського і Володимира Путіна.

3 листопада Джоко Відодо провів телефонну розмову з президентом України. Вона стосувалася, в тому числі, саміту. Пізніше український президент повідомив, що не братиме участь у саміті, якщо там буде присутній Путін.

Водночас стало відомо, що замість Путіна Росія направить міністра закордонних справ Сергія Лаврова. Відмову російського диктатора від участі в заході ЗМІ пояснювали тим, що він боїться конфронтації зі світовими лідерами, які засуджують російську агресію проти України.