У місті Рожище Луцького району Волині діти виготовляють сувеніри та артроботи із уламків російської зброї та амуніції, яку привозять з передової бійці. Вироби діти продають, щоб допомогти військовим.

Про це розповіла Суспільному волонтерка Віра Шварцкоп.

У приміщенні ГО "Самооборона Рожище" діти збираються по декілька разів на тиждень. 

Уламки ракет, гільзи та ворожу амуніцію спершу замочують, відмивають від іржі та ґрунтують.

Нещодавно, каже Віра Шварцкоп, волонтери возили допомогу і продукти бійцям на передову неподалік Куп’янська. Звідти привезли каску російської армії і гільзи від ракети, які також збираються розмалювати.

Після того, коли уламки розмалюють, їх віддають дорослим для покриття лаком. Готові амулети продають за 200 гривень. Попит – великий.

"Це як символ незламності: діти перетворюють зброю чи уламки зброї, смерті на життя. Найбільше пишуть слово "Воля". Багато продали, вторгували вже на цих амулетах вже більше десяти тисяч", – каже Віра Шварцкоп.

На більшості амулетів діти пишуть слово "Воля". 

А цими вихідними уламки ракет розмальовували юні художники із зразкової студії образотворчого мистецтва "Художній дивосвіт"міста Рожище (керівник Оксана Шатунова).

«Це будуть лоти для нашого аукціону. Всі гроші підуть на ЗСУ», – написала Віра Шварцкоп у фейсбуці.

Крім малювання і продажу своїх виробів, діти збирають кошти, співаючи на вулицях міста. Свій колектив називають "Дитячий батальйон "Бандерівці".

Зараз діти збирають на вже третю за рахунком антидронну рушницю та автомобіль, який передадуть військовим.

Так, у недлю, 14 серпня "Бандерівці" наспівали 7753 грн. Всі гроші підуть на придбання автомобіля для 24-ї бригади, в якій воює рожищанин Богдан Онисько

Картка мами військового: 4149 4999 9202 5385 Онисько Наталія Петрівна