Новопразька громада піклується про те, щоб забезпечити захисників вітамінами і пригощає їх натуральним яблучним соком «Новопразький живчик». Ідея вітамінізувати наших хлопців належить волонтерському центру «НадіяЄ!».

У спецпроєкті «Громада діє» медіа ШоТам розповідає, як громади адаптуються до війни і вчаться допомагати собі й іншим.

У Новопразькій громадіі подбали, аби восени наші захисники мали вітаміни. Тут Зібрали яблука й приготували «Новопразький живчик».

Ідея зібрати яблука в старому саду селища Нова Прага виникла у вчительки природознавства Валентини Зубової, яка стала волонтеркою з перших днів війни.

“Волонтерським центром організовано акцію «Новопразький живчик» для ЗСУ». Щоб наші захисники були здоровими, сильними, а головне — непереможними. Загальними зусиллями ми зібрали до 5 тонн яблук”, каже Валентина Зубова, керівниця волонтерського центру «НадіяЄ!»

Волонтери домовилися з місцевим підприємцем, щоб він переробив яблука на сік. Усього виготовили 1000 літрів напою, який поїде на передову до бійців ЗСУ

Крім того, місцеві господині випікають печиво для наших хлопців, а діти передають захисникам листівки і просять воїнів повертатись живими та неушкодженими.