Телефон розряджається дуже швидко, мимоволі вимикається, система працює занадто повільно – всі ці симптоми можуть бути ознакою того, що акумулятор зношений і потребує заміни.

Однак, перш ніж приступити до ремонту, перевірте, що саме батарея є причиною несправності телефона. Тільки після того, як очистите пам'ять від непотрібного софту та вірусів, оновіть програмне забезпечення, оптимізуйте конфігурацію, але це не дасть результатів, то можна подумати про заміну акумулятора.

Як зрозуміти, що батарея потребує заміни?

 Кожен елемент живлення має обмежений термін служби. Це означає, що батарея може розряджатися та заряджатися певну кількість циклів. Час роботи телефону від літій-іонного акумулятора може змінюватись в залежності від:

  • ємність, яка виражена в мАг,
  • інтенсивність роботи (навантаження),
  • умови експлуатації.

Деякі операційні системи мають убудовані інструменти, що оцінюють поточний стан накопичувача у відсотках. При інтенсивному використанні акумулятор протягом року може втратити до 20-30% своїх характеристик. Внаслідок втрати ємності батарея буде не тільки швидше розряджатися, а й заряджатися. Утім, поки що йдеться лише про більш короткий час автономної роботи — це не привід панікувати. Однією з основних ознак того, що ваша батарея дійсно в поганому стані, є нестабільна та неадекватна робота телефону..

Як замінити батарею у телефоні

 У старих смартфонах легко замінити акумулятор, відкривши задню кришку корпусу. Сучасні телефони є монолітною конструкцією, що виключає можливість самостійного обслуговування. Тому для заміни акумулятора в такому пристрої слід звернутися сюди https://www.aks.ua/uk/remont-telefony/zamena-akkumulyatora.html. Так, в інтернеті багато порад, як замінити акумулятор самостійно, але ми не радимо цього робити. Без спеціалізованого обладнання та досвіду навряд чи вдасться виконати цей процес акуратно та безпечно.

Скільки коштує заміна акумулятора у сервісному центрі?

В даний час заміна батареї є стандартною послугою, що пропонує більшість майстерень, а також великими мережевими магазинами електроніки. Вся процедура займає 15 хвилин і коштує від 500 грн. Для більшості телефонів середнього та високого класу це невелика вартість у порівнянні з ціною нового телефону, тому, якщо модель ще актуальна і підтримує нові оновлення програм, то заміна батареї все ж таки буде економічно виправданим рішенням.