У «Луцькому зоопарку» оговтуються після блекауту. Адже з 23 листопада і по нині, електрика в закладі є всього лише по 2-3 години двічі на добу.

Про це пишуть на сторінці звіринцю у фейсбуці.

Як повідомляють у зоопарку, за такий короткий час обігрівачі не могли забезпечити теплом усіх підопічних на належному рівні. Його ж наразі потребує значна частина колекції: примати, холоднокрові, папуги, лемури. Якщо температура буде знижуватися, до цього переліку додадуться інші види.

«Виходимо з ситуації різними способами. Наприклад, гріємо когось пляшками з теплою водою. Або даємо приматам додатково ковдри. При цьому, усвідомлюючи, що є безліч викликів щодо безпеки наших підопічних, працівники на території зоопарку чергують цілодобово. Навіть приготування їжі в умовах відсутності подачі електроенергії стало тим ще випробуванням», - повідомили у дописі.

Керівництво звіринцю потурбувалося про закупівлю альтернативних джерел тепла. Але, з огляду на ситуацію в державі, постачання придбаного генератора затримується. І цей термін, відповідно до умов договору, може становити чотири тижні.

«Усі підопічні колекції живі-здорові, а колектив працює з вірою у Збройні сили України. Ми знаємо: найтемніше перед світанком. І немає навіть найменшого сумніву, що цю російську чорноту здолаємо», - підсумували у Луцькому зоопарку.