18-річний рашистський колаборант із Куп'янська Харківської області Ілля Гаманін після звільнення міста українськими військовими у вересні приєднався до російських військ і загинув у битві за Бахмут Донецької області.

Про це повідомляє Фокус юа з посиланням на повідомлення проросійського "молодіжного руху" Харківської області "Время Первых", головою якого був Гаманін.

Повідомляється, що він нібито записався добровольцем в "армійський корпус ЛНР" і загинув 24 листопада, але про це повідомили лише сьогодні.

Причина смерті колаборанта — влучання осколка в серце під час надання екстреної медичної допомоги пораненому товаришу по службі. 

Зазначимо, що колишній студент медичного коледжу в Куп'янську під час окупації російськими військами Харківської області разом із посібниками розбив герб України на будинку культури у селі Петропавлівка. Крім того, він роздавав інтерв'ю російським ЗМІ, де розповідав, що підтримує дії Росії.

"Підозрюваний і ще одна людина піднялися на автокрані до фасаду будівлі та почали бити молотком по державному символу. Після цього підозрюваний з особливим цинізмом кидав частини герба на землю, "вихваляючись" своїми діями на камеру", — розповіли тоді в Офісі Генпрокурора.

Йому було висунуто підозру в нарузі над державними символами України — ч. 1 ст. 338 Кримінального кодексу України.