Департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради оголосив тендер на очищення від наносів та мулу водойми в районі вулиць Гнідавської та Ковельської. На ці роботи спрямують майже чотири мільйона гривень.

Торги тривають на сайті Prozorro. Пропозиції від учасників прийматимуть до 28 листопада. Аукціон заплановано на 29 листопада, - пише ІА «Волинські новини».

Очікувана вартість робіт із очищення водойми становить 3,77 мільйона гривень.

Відзначимо, що між вулицями Ковельською та Гнідавською розташовано так звану заплаву міста Луцька. Заплава відноситься до загальнозоологічного заказника – Гнідавське болото. Раніше заплава сягала рівня дна річки Стир, однак після тривалого необслуговування відбулося сильне замулення.

Відповідно до технічної специфікації, роботи на заплаві річки Стир у Луцьку передбачатимуть очищення від мулу та наносів ложа водойми та влаштування карт намиву.

Серед вимог до учасників торгів – чітке дотримання природоохоронного законодавства, техніки безпеки, охорони праці, необхідних природоохоронних заходів, санітарної та протипожежної безпеки, правил дорожнього руху, а також наявність спеціалізованої техніки та персоналу відповідної кваліфікації.

Роботи мають проводити в ускладненому середовищі на водному плесі відстанню 300 метрів від берегової лінії.

Усі роботи мають виконати до 30 квітня 2023 року.