«Схеми» встановили, що приватна фірма «Будінвест Інжиніринг», яка освоїла на ремонтах доріг на Дніпропетровщині вже півтора мільярда гривень, напряму пов’язана з керівником Дніпропетровської ОВА Валентином Резніченком. Від нього залежить, кому і в яких обсягах виділяти бюджетні кошти області.

Про це в ефірі ГІТ дав інтерв’ю журналіст, засновник видання "Наші Гроші" Юрій Ніколов

Не можна говорити, що розкрадання коштів є масовим явищем, акцентував він. Журналіст сподівається, що правоохоронні органи зроблять все для припинення цієї історії.

Дніпропетровська ОВА віддала фірмі «Будінвест Інжиніринг» під час війни 1,5 мільярда гривень без тендера на ремонт сільських доріг. При цьому фірма демонструє на сайті відремонтовані дороги, які знаходяться далеко від лінії фронту.

Оскільки руйнування від війни в Дніпропетровській області мінімальні, тому видатки у розмірі майже 2,5 мільярда гривень на дороги — це якась аномалія.

«Раніше було відомо, що половину статутного капіталу контролюється менеджером братів Дубінських, відомих тим, що вони знаходяться в розшуку ФБР за фінансові махінації в США», — повідомив він.

«Колеги встановили особу другої співвласниці фірми «Будінвест Інжиніринг», яка отримала 1,5 мільярди саме під час війни: Яна Хланта — це 34-річна фітнес-тренерка… І виявилось, що вона останні роки подорожує в закордонні подорожі там на День Валентина: на День всіх закоханих з Дніпропетровським губернатором Валентином Резніченком. Вона їздить на машині, якою він теж користується», —  розповів Юрій Ніколов.

З 2020 року Яна Хланта є співвласницею фірми і саме з цього року компанія отримує найбільші гроші в Дніпропетровській області. За ці роки «Будінвест Інжиніринг» отримала понад 6 млрд. грн.

Детальніше у відеосюжеті: