У відповідь на використання тактичної ядерної зброї щодо України Сполучені Штати та Велика Британія завдадуть потужного удару по росії звичайними засобами ураження.

Про це в етері спецпроєкту ГІТу «Волинь на варті. Разом до перемоги!» розповів військовий експерт Віктор Ягун.

«Ніхто не збирається у відповідь на використання тактичної ядерної зброї щодо України так само використовувати ядерну зброю проти росії. Буде використаний потужний удар звичайних засобів ураження».

При тому експерт не виключає, що удар може бути завданий в тому числі по білорусі.

«Можливий випуск ракет з боку США та їхніх союзників ліквідує Чорноморський і Балтійський флот росії як бойові одиниці. Це можуть бути потужні удари по військовій інфраструктурі і в Криму, і навколо кордонів України».

Ягун припускає: що Вашингтон і Велика Британія могли передати Путіну своїми меседжами.

«Враховуючи, що у виступі на Валдаї він згадав генерала Сулеймані (іранського генерала, який займався ліквідацією «ворогів Ірану»), я думаю, що меседж був дуже простий: «будете дьоргатися – ми зможемо повторити таку операцію». Якщо не проти вас то проти ваших близьких. Мається на увазі оточення».

В підсумку обговорення, він висловив сподівання, що при сукупному впливі цих фактів путін не наважиться до застосування ядерної зброї в Україні.