Поки в інших містах встановлюють додаткові водонапірні колонки, щоб люди могли пережити відсутність водопостачання в умовах блекауту, в Луцьку такого не передбачиться.

«Турботи держави» з Луцькою міською радою чекати не доводиться відносно цього питання.

Петиція про встановлення водонапірних колонок у Луцьку так і не набрала достатньої кількості голосів. Проте вони дійсно потрібні, лучани це підтверджують та продовжують піднімати це питання.

Свій коментар по цій темі в етері Громадського Інтерактивного Телебачення дала депутатка Луцької міської ради від громадського руху «Свідомі» Алла Надточій.

«Наша позиція така, що в принципі перешкод від «Луцькводоканалу» не буде робитися. Якщо є будинки, мешканці яких можуть самостійно зібратися та пробурити собі таку свердловину в себе, встановити насос, придбати генератор, щоб можна було підкачувати, коли треба, то міська рада перешкод ніяких не буде робити», — розповіла Алла.

Вона запевнила:

«Ті колонки, які є діючі, будуть працювати. Ще окремо будуть проінформовані голови ОСББ, де можна буде набирати великі виміри води, куди вони можуть звернутися і набирати воду як для технічного використання, так і можливо навіть для питного»
«Звичайно буде старатися водоканал, щоб працювали насоси хоча б до перших поверхів, щоб можна було подавати воду. Звичайно ситуація така, що потрібно буде з сусідами на перших поверхах домовлятися, щоб набирати воду. Це вже в крайні випадки, але це нас сьогодні об’єднає, ми більше будемо знати одне одного, де ми живемо, наших сусідів. Я думаю, що наші лучани дуже швидко знайдуть вихід з такої ситуації, щоб чи оплатити цьому сусіду за воду, яку вони наберуть, бо хтось же мусить за неї заплатити, чи якимсь іншим методом віддячити таким людям, які дадуть дозвіл набрати в себе воду на перших поверхах», — подала наостанок такий варіант вирішення проблеми Надточій.