Кримчанка Юлія Качула — співачка, авторка пісень, журналістка, перекладачка, громадська діячка має волинське коріння, тому не так давно виїхала з Криму до Луцька.

В етері Громадського Інтерактивного Телебачення з нею поговорили про те, що зараз відбувається в Криму.

Про настрої звичайного населення Юлія розповіла:

«Хтось в очікуванні і дуже сильно чекає, що буде скоро звільнення нарешті. Хтось боїться говорити про свої справжні думки, дуже важко звичайно. Територія така дуже складна, але багато людей вірять в те, що будуть зміни».

Також додала про окупантів:

«Вони себе дуже проявляють, кичаться, показують себе великими героями, але, повірте, вони дуже і дуже бояться. Вони прекрасно розуміють, що Крим буде звільнений, бачать, як розвиваються події. То вже, як предсмертна агонія».

Качула розповіла, що після звільнення стоїть задача провести роботу, щоб люди, які не люблять Україну не поважають її мову і культуру, не жили в нашій державі.

З її слів наостанок, люди раділи, коли розквітла бавовна на Кримському мості.

«Ті люди, які душею, серцем з Україною і взагалі зі всім цивілізованим світом, в душі дуже-дуже раділи цьому, тому що Крим — це зараз військова база і все, що пов’язано зі зброєю, зі смертю — того не має бути там», — поділилась співачка та додала, що кримська земля має очиститись від того, що приносить смерть.