Вночі з 14 на 15 грудня на Центральному ринку Луцька спалахнула пожежа. Рятувальники загасили вогонь, до розслідування інциденту долучилась поліція. Речниця поліції Волині Ольга Бузулук повідомила деталі.

Ексклюзивно в етері Громадського Інтерактивного Телебачення вона поділилась попередньою версією слідства:

«За цим фактом наразі планують вносити до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 270 Кримінального кодексу України. Це розшифровка статті про порушення пожежної та техногенної безпеки, що спричинило майнову шкоду в значних обсягах. Ми знаємо що дійсно багато майна постраждало, на щастя нема потерпілих серед людей, пожежа відбувалася вночі».

Також Ольга відзначила, що декілька слідчих оперативних груп та різних залучених експертів ще з ночі до нині продовжують працювати на місці події, вилучати різні речові докази та інші матеріали і ще будуть працювати поки вся робота не буде зроблена.

«Більш детальніше ще повідомимо завтра. Наразі немає підстав говорити, що це був підпал», — додала речниця.

Також вона спростувала здогадки про те, що це був дрон-камікадзе, зазначила:

«Немає в нас такої інформації. Можуть багато що висловлювати в коментарях, якщо звичайно в них є будь-які докази чи фото, відео-факти, то нехай приносять в поліцію Луцького районного управління. В рамках досудового слідства все це буде з’ясовано».

Бузулук розповіла які служби працюють на місці:

«Представники військових формувань не присутні. Присутні лише люди, які працюють по даному інциденту: поліція, криміналісти, науково-дослідна експертна установа, яка вилучатиме і проводитиме аналіз та експертизу доказів».

Наостанок вона повідомила, що пожежа виникла зсередини та сказала, що докази, свідчення та факти події, в тому числі майнових втрат ще будуть збиратись. Додаткову інформацію, що з’ясують, оголосять завтра на офіційній сторінці поліції.