Президент Володимир Зеленський прокоментував обстріли українських міст та сіл російськими окупантами. За його словами, ворог знищує населені пункти, тому що не може протистояти українській армії.

Про це глава держави заявив у вечірньому відеозверненні.

За його словами, протягом дня 15 грудня росіяни 16 разів обстріляли Херсон. Один снаряд поцілив у пункт допомоги Червоного Хреста. Загинула жінка – парамедик, волонтерка. Крім того, загарбники атакували і Харківську області.

Також президент поговорив з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Готується посилення оборонної співпраці між країнами.

«Готуємо важливі міжнародні заходи на наступний тиждень. Те, що може дати Україні більше оборонної підтримки цієї зими, більше військових можливостей», – зазначив Зеленський.

Крім того, він розповів, що на Донбасі тривають жорстокі російські атаки. За його словами, окупанти кидають всі свої сили та ресурси, але не можуть здолати ЗСУ, тому фізично нищать міста та села.

«Єдиний шлях, як це припинити, – це витісняти крок за кроком російських терористів з нашої української землі. Це продовжувати тиск на росію. Це шукати нові й нові способи притягнути кожного російського терориста, кожного російського олігарха, який допомагає державі-терористу і всім російським посадовцям і пропагандистам, – притягнути до відповідальності за все те, що вони роблять. Роблять проти України, проти свободи як такої», – наголосив президент.