У Рожищенській дитячо-юнацькій спортивній школі після тривалих вимкнень електроенергії у приміщеннях, стало складно підтримувати температурний режим. Тож у закладі встановили спеціальне обладнання.

Про це повідомляють на сайті Рожищенської міської ради.

У повідомні йдеться, що робота котлів, які живляться від електромережі, без перекачування насосами води не просто неможлива, а небезпечна. Адже у закладі займаються близько 300 дітей.

«Були випадки, що через відключення світла кочегарові доводилося просто шуфлею вибирати розжарений брикет, аби зменшити температуру у котлі. Тому потрібно було шукати якийсь альтернативний варіант забезпечення роботи котлів», – розповідає керівник закладу Сергій Приходько.

Тож, щоб вирішити цю проблему, в закладі застосували спеціальне обладнання.

«Гелеві батареї безпечні та герметичні, при зарядці вони не виділяють газів, не вимагають спеціального обслуговування. Правильно виконане резервне живлення котельні з використанням гелевого акумулятора забезпечує постійну роботу опалювальних приладів і відповідне функціонування системи опалення. Включення агрегату відбувається саме по собі з моменту відключення електроживлення від електромережі», – завідувач господарством ДЮСШ Олександр Дулюк

Нове обладнання встановили за кошти, які спортивна школа змогла зекономити.