Американська акторка Анджеліна Джолі після понад 20 років роботи в Агентстві ООН у справах біженців залишає посаду посла доброї волі ООН у справах біженців.

Про це повідомляє пресслужба УВКБ ООН.

“Після більш ніж 20 років самовідданої та відданої роботи в Агентстві ООН у справах біженців, захищаючи права вимушено переміщених людей у всьому світі, Анджеліна Джолі переходить від своєї ролі Спеціального посланника УВКБ ООН до участі у більш широкому наборі гуманітарних та проблеми прав людини Спеціального посланника УВКБ ООН до участі у більш широкому захисті прав людини”, — йдеться у повідомленні.

Джолі планує співпрацювати з ширшим колом учасників з ширшого кола гуманітарних питань, а також працювати безпосередньо з місцевими організаціями. Її портфоліо й надалі включатиме питання біженців і вимушеного переміщення, зазначили в ООН.

“Я продовжуватиму робити все, що в моїх силах, у наступні роки, щоб підтримати біженців та інших переміщених осіб. Після 20 років роботи в системі ООН я відчуваю, що настав час для мене працювати по-іншому, безпосередньо співпрацюючи з біженцями та місцевими організаціями та підтримуючи їхню адвокацію для пошуку рішень”, — заявила Джолі.
“Анджеліна Джолі дуже довго була важливим гуманітарним партнером УВКБ ООН. Ми вдячні їй за десятиліття служіння, її відданість і те, що вона зробила для біженців і людей, змушених тікати. Після довгої та успішної роботи з УВКБ ООН я ціную її бажання змінити свою роботу та підтримаю її рішення. Я знаю, що проблема біженців залишиться близькою для неї”, — сказав Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

УВКБ ООН працює з Джолі з 2001 року. У 2012 році акторку призначили спеціальним посланником. Протягом 21 року пані Джолі працювала, виконуючи понад 60 польових місій. Нещодавно вона подорожувала з УВКБ ООН до Ємену та Буркіна-Фасо, щоб зустрітися з переміщеними особами.