Збірна Аргентини у фіналі чемпонату світу з футболу в Катарі перемогла Францію у серії післяматчевих пенальті й стала триразовим чемпіоном світу.

Матч відбувся в Катарі на Lusail Stadium у неділю, 18 грудня.

Основний час матчу закінчився з рахунком 2:2. У додатковий час команди обмінялися голами – 3:3. У серії післяматчевих пенальті більше пощастило аргентинцям – 4:2. Чемпіон світу 2018 року – збірна Франції – склала повноваження.

У першому таймі Аргентина лідирувала з рахунком 2:0. Французи не завдали жодного удару по воротах. 

Рахунок відкрив лідер південноамериканської збірної Ліонель Мессі. На 23-й хвилині він чітко реалізував пенальті за знесення у штрафному майданчику Анхеля ді Марія. Уже на 36-й хвилині ді Марія сам забив красень-гол.

На 41-й хвилині тренер французів Дідьє Дешам робить подвійну заміну: замість Усмана Дембеле і Олів’є Жиру виходять Коло Муані й Маркус Тюрам.

У другому таймі французи намагалися змінити малюнок гри, але це їм не вдавалося.

На 71-й хвилині французький тренер вводить у гру ще двох свіжих гравців. Замість Антуана Грізманна і Тео Ернандеса на поле виходять Кінгслі Коман і Едуарду Камавінга.

І на 80-й хвилині лідер атак збірної Франції Кіліан Мбаппе забиває призначений арбітром пенальті. Буквально через хвилину він уже зрівнює рахунок з гри – 2:2.

Гра переходить у два додаткові тайми по 15 хвилин. У другому з них, на 108-й хвилині, Ліонель Мессі нарешті забиває з гри. Аргентина лідирує 3:2.

Та через 10 хвилин Мбаппе з пенальті знову зрівнює рахунок.

У серії післяматчевих пенальті і Мбаппе, і Мессі не схибили. Проте після цього двічі не вдавалося вразити ворота з 11-метрової позначки гравцям збірної Франції. Аргентинці були точними.

4:2 – аргентинська команда стала чемпіоном світу втретє у своїй історії. Це перший трофей такого рівня для 35-річного Ліонеля Мессі.