Вийшла друком 3-томна «Шахова енциклопедія» авторства члена Волинської шахової федерації, журналіста Володимира Батури. Над цим виданням автор працював понад 20 років.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

«Досить символічно, що я завершив роботу та надрукував свій тритомник саме під час війни. Тепер усі виручені від його продажу кошти я віддаю на потреби ЗСУ. Видання скомпоноване на базі Шахового енциклопедичного словника, яку я видав у 2015 році. Працею охоплено: класичні шахи, заочні, кібер шахи, шахову композицію, види шахової гри, теорію шахів, термінологію та історію шахового мистецтва», – розповів Батура під час зустрічі у Волинській обласній раді.

Автор енциклопедії додав, що збирати матеріали для праці усього свого життя він розпочав ще у 90-х роках, загалом на її підготовку та написання пішло понад 20 років.

Енциклопедія також містить короткі біографії шахових майстрів усього світу, цікаві комбінації , які розігрувалися на турнірах у різні часи, тут подано опис історії походження сутності та сучасного значення шахових термінів.

Володимир Батура отримав за свою працю почесну грамоту Волиньради.

Вручення вдбулося під час зустрічі голови обласної ради Григорія Недопада та заступника голови ОВА Юрія Гупала з президентом ГО «Волинська шахова федерація» Андрієм Ковальчуком і відомими шахістам.

Також подякою голови обласної ради нагороджена Олена Черняк – суддя з шахів національної категорії, тренерка-викладачка комплексної ДЮСШ імені Євгена Кондратовича, президентка ГО «Шахово-шашкова федерація міста Ковеля».

Почесну грамоту начальника ОВА вручено міжнародному гросмейстеру та чемпіону України з шахів, засновнику шахової академії у Луцьку Оресту Грицаку.

Під час зустрічі йшлося й про наболіле. Президент Волинської шахової федерації Андрій Ковальчук звернувся до керівництва області з проханням посприяти у пошуку нового приміщення. Обіцяли посприяти.