Росіяни вчиняють геноцид проти українського народу, при цьому цинічно називаючи українців нацистами. Та на цьому вони не спиняються, давно відомо їх ставлення до інших народностей в межах своєї ж країни. Від насмішок та соціальної нерівності потерпають безліч представників корінних народів з нинішніх територій рф. Цього разу справа дійшла до євреїв.

З початком повномасштабного вторгнення різко зросла кількість публічних ворожих висловлювань в сторону євреїв в росії, багато з них були спричинені фактом корінної приналежності президента України Володимира Зеленського.

Якщо раніше до євреїв ставились зневажливо лише в певних групах населення — тенденція утисків частково почала зменшуватись після розпаду СРСР, то з початком війни в лютому, людяність в ставленні до них знов стала стрімко нівелюватись і головні особи та канали рф відкрито почали висловлювати антисемітські настрої.

Про це в етері Громадського Інтерактивного Телебачення поговорили з політологом-американістом, аналітиком «Інтерньюз-Україна» Владиславом Фарапоновим.

«Насправді антисемітизм це не просто явище, це такий лакмус — по ставленню, зокрема, до єврейського населення, взагалі проявляється — цивілізовані держави чи ні. росія в цьому контексті, навіть не розуміючи того, показала себе ще гірше, ніж могла», — розповів Владислав.

В липні Управління міністерства юстиції рф по москві подало звернення до суду з вимогою ліквідувати Єврейське агенцію «Сохнут». Ця організація займається допомогою репатріації до Ізраїлю.

«Спроби закрити Єврейську агенцію «Сохнут» в росії вцілому і заборонити її, при цьому взагалі вимагають від Головного рабина москви підтримати війну, не розуміючи того, як швидко шириться солідарність у єврейському світі», — пояснює Фарапонов та зазначає, що це показує, що те, в чому вони звинувачують нас, присутнє в першу чергу в них.
«Таке ставлення останнім часом до євреїв, зокрема, є дуже показовим і насправді свідчить, що режим достатньо налаштований, щоб по-суті змусити так чи інакше всіх євреїв або підтримувати його, або покидати», — підсумував аналітик.

Більше дивіться у відео: