Протягом сьогоднішнього дня було зафіксовано три колони техніки рф, які висунулися з полігонів білорусі, де знаходяться польові табори російських військових.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на «Беларускі Гаюн».

За інформацією моніторингової групи, сьогодні, 21 грудня, було зафіксовано пересування колон військової техніки РФ. Три колони висунулися з полігонів білорусі, де знаходяться польові табори російських військових: «Лосвідо» та «Лепельський» (Вітебська область), а також «Обуз-Лісновський» (Брестська область).

  • Перша колона: 18 вантажівок «Урал» та 5 паливозаправників.
  • Друга колона: 24 вантажівки «Урал», 10 БТР-82А (на одному з БТР був прапор СРСР).
  • Третя колона: щонайменше 10 тентових вантажівок «Урал».

Вчора «Беларускі Гаюн» повідомляв про активізацію переміщень ешелонів з бронетехнікою Збройних сил росії з місць тимчасової дислокації на полігонах ЗС РБ до південних регіонів Білорусі. Моніторингова група зазначає, що вчорашні переміщення залізничним транспортом і зафіксовані сьогодні колони військової техніки є взаємопов'язаними подіями.

Підкреслено, що вчора відзначалося перекидання переважно гусеничної бронетехніки (танків та БМП), сьогодні - вантажних автомобілів та колісних БТР.

За наявною інформацією можна зробити висновок, що росія здійснює заходи щодо накопичення своїх сил у прикордонних з Україною регіонах білорусі. Однак через швидку зміну планів переміщень російських військових поки що є скрутним визначення нових місць зосередження армії рф.

Моніторингова група допускає два варіанти розвитку подій:

Збройні сили росії перекидають техніку до південних регіонів білорусі для проведення навчань.

Підрозділи зс рф переміщаються з полігонів у північній і центральній частині білорусі ближче до кордону з Україною для проведення нової наступальної операції.