Тема волонтерства для ліцею №2 міста Каменя-Каширського сьогодні як ніколи актуальна.

Тут із перших днів російсько-української війни діє гуманітарний хаб для потреб військових та переселенців. Педагоги безперервно готують їжу для військових та людей, постраждалих від бойових дій, - пише газета Полісся.

Чергова ініціатива організації благодійного ярмарку на підтримку Збройних сил України, що відбувся минулого тижня в приміщенні школи, також пролунала від керівництва ліцею та його вчителів, а вихованці освітнього закладу та їхні батьки радо підхопили благородний намір допомогти нашим мужнім та нездоланним захисникам.

Упродовж двох днів спільний крок до перемоги здійснили учні разом зі своїми наставниками: продавали солодощі, різноманітні напої, сувенірну продукцію. Захід присвятили Дню святого Миколая, який був відомий звершенням доброчинних справ, творив чудеса, оберігав малих дітей.

— Гарна ініціатива, що спричинила приголомшливий успіх, — так прокоментувала завершення благодійного ярмарку директорка ліцею Тетяна Митчик. — Ми щиро завдячуємо усім, хто підтримав і долучився до цього дійства, що об’єднало усі вікові категорії учнів. Незважаючи на ту безцінну допомогу, яку на постійній основі надають наші краяни, вони не втомлюються підтримувати армію і далі, власним прикладом надихають своїх нащадків бути справжніми патріотами.

Це ще один доказ того, що разом ми можемо здолати найлютішого ворога, — із гордістю за своїх вихованців поділилася враженнями директорка.

Без сумніву, запланований захід видався на славу. Ажіотаж від продажу солодкої продукції не вщухав ні на мить. Дітки від молодших до найстарших класів умовно конкурували між собою, реалізовуючи товари, щоб зробити якомога більший внесок для армії. Водночас школярі та педагоги намагалися придбати смачну продукцію, представлену в усіх до єдиного класах.

Покупцями кондитерки були, крім того, працівники установ та організацій міста, небайдужі жителі райцентру. Градус позитиву та бадьорості відверто зашкалював, емоції щастя вирували, адже за підсумком дводенного ярмаркування вдалося виручити 90 тисяч гривень, серед яких вісім, зокрема, було зосереджено в благодійній скринці. За зібрані кошти планують придбати військовим дрон.