Частина бійців Окремого загону спеціального призначення «Любарт» Сил спеціальних операцій ЗСУ зустрічають Новий 2023-й рік у Бахмуті. 

В ОЗСП "Любарт" служать лише добровольці. Багато хто хотів би потрапити до загону, але наразі такої можливості немає, бо підрозділ повністю укомплектований, розповів в етері Громадського Інтерактивного Телебачення начальник штабу загону Андрій Д'яченко.

"Склад у нас дуже хороший, справді горджуся. У нас абсолютна більшість – молоді хлопці. Велика частина, напевно, відсотків 30, мали досвід участі у бойових діях до повномасштабного вторгнення. А ті, хто не мали, то більша частина вже отримали за цей період. Наш підрозділ функціонує за таким принципом, що частина загону перебуває в гарячих точках на фронті. От конкретно зараз декілька груп нашого загону діють у місті Бахмуті, інша третина – на півночі України, тому що на нас ще лежить відповідальність за прикриття потенційної загрози з республіки білорусь. І третина перебуває в пунктах постійної дислокації на відпочинку, тренуванню, навчаннях, злагодженнях", – розповідає Андрій Д'яченко.

"2023 зустрічаємо в Бахмуті – 2024 зустрінемо в Керчі", – запевняють любартівці.
"2023 зустрічаємо в Бахмуті – 2024 зустрінемо в Керчі", – запевняють любартівці.

Про те, чим відрізняються Сили спецальних операцій від Сухопутних і Десантно-штурмових військ, як у горнилі битв проходить становлення і трансформація Збройних сил України, у розмові з начальником штабу ОЗСП "Любарт".