Аби зібрати кошти на автівки та тепловізори для бійців окремого загону спеціального призначення «Любарт», які беруть участь у боях за Бахмут, у Луцьку організовують благодійний вечір.

Про це виданню ВСН розповіла одна з організаторок і спікерок заходу Елліс Мурр.

«Ідея в тому, щоб зібрати якомога більшу суму і передати її хлопцям. Виходить так, що у них немає автомобілів. Ми відправляли авто, але вони доїжджають, раз вдарять – вже його немає. Так само у них немає приладів нічного бачення, а ще вони похворіли. Хлопці пишуть і просять про допомогу. Там перебувають і мої знайомі, зважаючи на це все, вирішили організувати благодійний вечір», – розповідає вона.

Необхідна сума, яку хочуть спробувати зібрати на вечорі, – 400 тисяч гривень. Елліс каже, що не впевнена, чи вдасться це зробити в Луцьку, хоч розповідає, що восени у Ковелі змогли дійти до цієї цілі, а Луцьк – більший, та й поруч є багато приміських сіл. Водночас вона зазначає, що якщо люди захочуть доєднатися і разом допомогти, то вірить, що вдасться зібрати суму і підтримати хлопців.

Організатори обіцяють цікаву програму вечора: відомих спікерів, насичену культурну частину події, модні покази і можливості виграти подарунки.

Спікерами події стануть співзасновниця бренду SAMKA Олександра Забіяка, депутатка Волинської облради Юлія Вусенко та психологиня і психотерапевтка Елліс Мурр.

Голосом вечора стане телеведуча і засновниця PR agency by Natalka Voitovych Наталка Войтович, а за музичну складову відповідатимуть: Марія Хурсенко (вокал), Микола Редько (саксофон) та Анастасія Гарбуза (скрипка).

На вечорі відбудуться покази капелюшків від SEMA та одягу від Олександри Забіяки, а Олена Міланова представить новий бренд продуктів для догляду за волоссям.

Елліс Мурр розповідає, що Lankiv Studio, які переїхали до Луцька з Донеччини, займатимуться фільмуванням благодійного вечора, щоб потім поділитися цим. Зокрема, відео оприлюднять на каналах сходу країни, аби всі розуміли, що ми боремося за нашу землю. Ресторан представлятиме повноцінну фотостудію, над втіленням якої працюватимуть флористи та декоратори.

На гостей чекатимуть лотереї з можливістю виграти подарункові сертифікати, а також – аукціон, лотами якого стануть речі бійців «Любарта», які вони вирішать за потрібне розіграти.

«Якщо ми самостійно в тилу не будемо збирати кошти і купувати машини, тепловізори, біокаміни, термобілизну, я вже не говорю про генератори, то як ми зможемо тоді виграти війну? Хлопці там воюють, їхні сім'ї не можуть цього покрити.
Я не скажу, що велике забезпечення йде з-за кордону. Я відверто можу сказати, що якби самі люди не збирали б кошти і не купували б всі необхідні речі військовим, то у нас би нічого не було», – наголошує одна з організаторок вечора.

Вона каже, що писала багатьом людям, щоб ті приєдналися до вечора, але не всі погоджувалися.

«Дуже важливо на це відгукуватися. Я писала багатьом людям, але деякі, що мене здивувало, відповідали, що їх це не стосується і що це не на часі. Я думаю, у нас немає такого нападу на наш регіон (мова йде про Волинь – ред.) тільки завдяки нашим хлопцям. Якби не військові, які 24 лютого, почувши вибухи, не піднялися і не поїхали самі у військкомати, то не знаю, чи трималися б ми сьогодні», – зазначає Елліс.

В організацію, каже, вклали і душу, і фінанси, і час, підключивши кого лиш можна було, щоб прийшли люди і принесли кошти для допомоги хлопцям.

Благодійна подія для збору коштів «Любарту» відбудеться в суботу, 4 лютого, о 17:30 в ресторані «Манго» у селі Струмівка, що по вулиці Рівненській, 16.

Вартість вхідного квитка – 1 000 гривень. Загалом плануються реалізувати 100 квитків, але якщо охочих виявиться більше, то це не буде проблемою: організатори кажуть, що в такому випадку зроблять електронні перепустки.

Елліс розповідає, що нині лишилося близько 20 квитків, що дивує її, тому що не встиг навіть відбутися повноцінний анонс події. А сама підготовка до вечора триває лише приблизно 2,5 тижні.

Організатором дійства є адміністрація ресторану «Манго», тому за детальною інформацією чи купівлею вхідних квитків можна звернутися до @mango_lutsk.