5 грудня на 101-му році життя помер учасник бойових дій у Другій світовій війні, кавалер солдатського ордена «Слави», ветеран органів місцевого самоврядування Яків Потапович Чуль з села Ворона Ковельського району.

Про це пише ІА «Волинські новини».

Ще зовсім недавно, 23 жовтня, рідні, знайомі, сусіди вітали його із 100-річчям.

Він жартував з гостями, сміявся, слухав пісні у виконані місцевих аматорів сцени.

Позаду в Якова Потаповича було довге і нелегке життя. У 1944-у його, як і багатьох волинян, призвали в армію. Воювпав кулеметником у 360-й Невельській двічі Червонопрапорній дивізії, а потім, після поранення, в 87-й Перекопській.


Брав участь у боях за звільнення Прибалтики, штурмі Кенігсберга, де був важко поранений. А вже після закінчення війни направили в 288-ту дивізію. Демобілізували Якова Чуля через поранення і контузії серед перших – у жовтні 1945-го.

В 1947-у колишнього фронтовика обрали секретарем сільської ради. У повоєнний час на Волині ця посада була вкрай небезпечною. Завжди дбав про людей. Завдяки йому з села Ворони не вивезли в Сибір жодної сім’ї. Потім працював у колгоспі будівельником, комірником, завідуючим клубом.

Якова Чуля завжди відзначало загострене почуття справедливості. Вже маючи за 90, добився, аби в його рідному селі відремонтували клуб, багато років оббивав різні владні пороги, аби відновили і колись просторий сільський магазин. Такими ж чесними і безкомпромісними виховав і своїх дітей.

Поховали Якова Потаповича в його рідному селі Ворона, що на Ковельщині. Пам’ять про його добрі справи довго зберігатимуть його земляки.