У Волинському краєзнавчому музеї презентували персональну виставку миколаївської художниці-графіка Інни Черкесової.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Інна Черкесова – корінна мешканка Миколаєва, відома українська мисткиня, заслужений майстер мистецтв України, а тепер і професорка Волинського національного університету імені Лесі Українки. Після початку повномасштабної війни змушена була залишити рідне місто.

«Після того, як неподалік від мого дому вибухнула бомба, я вирішила, що потрібно врятувати свої роботи і тоді ж згадала про Луцьк. Впевнена, що це Святий Миколай, який є небесним патроном і Миколаєва, і Луцька, допоміг мені», – розповіла Інна Черкесова.

Її перша виставка у Луцьку має назву «Поєднання історією» і складається з двох частин. Одна з них – це виключно роботи Інни Черкесової: гобелени, графіка та авторські вузликові ляльки. Як зазначила директорка краєзнавчого музею Оксана Важатко, 38 робіт з колекції майстрині передані до фонду музею.

Інша частина виставки – роботи вихованців Інни Черкесової. Студенти присвятили свої творчі доробки пам’яті художниці Любові Панченко, яка загинула під час окупації Бучі.

«Україна живе, духовно розвивається, і перемога буде за нами. Нинішня виставка цьому підтвердження, – зазначив на відкритті виставки перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук. – Виставка робіт Інни Черкесової у Луцьку вперше, але я вірю, що це тільки початок. Мисткиня показала нам красу і тепло українських степів, через свої твори нагадала давні легенди. Переконаний, що Волинь надихне її на нові роботи».

Також Юрій Поліщук вручив художниці відзнаку обласної ради.