Миколу Бенещука, який п’яним 14 серпня на проспекті Василя Мойсея у Луцьку за кермом BMW Х5 на світлофорі збив на смерть жінку 1938 року народження і втік, судитимуть. Йому світить від 5 до 10 років тюрми.

Про це повідомляє Волинська обласна прокуратура.

«Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про порушення нетверезим 60-річним жителем села Веселе Луцького району правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілої, а також про залишення ним потерпілої у небезпеці (ч. 3 ст. 286-1, ч. 1 ст. 135 КК України)», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Нагадаємо, зранку 14 серпня 2022 року чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння за кермом автомобіля марки «BMW X5», на автодорозі у місті Луцьку перевищив швидкість та наїхав на 84-річну жінку-пішохода. Усвідомлюючи, що потерпіла потребує допомоги, водій втік з місця ДТП, не надавши їй жодної допомоги. Жінка померла.

Менш ніж за 10 хв лихача затримали поліцейські.  У його крові виявили 2,6 проміле алкоголю.

Також нагадаємо, суд обрав підозрюваному запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.

Чоловік, який скоїв аварію, – лучанин Бенещук Микола Григорович, рідний брат адвоката Валерія Бенещука.

Прокурори спробували оскаржити таке рішення і наполягали на взятті підозрюваного під варту.

Засідання суду апеляційної інстанції відбулося 22 серпня. Апеляційну скаргу розглядали судді Петро Борсук, Олег Клок, Віталій Денісов.

Захист підозрюваного у Волинському апеляційному суді здійснював чоловік нардепки Ірини Констанкевич адвокат Микола Сорокопуд. Волинський апеляційний суд залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Тож Миколу Бенещука, який у стані сп’яніння на смерть збив жінку біля «Променя», залишили під цілодобовим домашнім арештом.

Тепер його судитимуть.

Довідково: санкцією ч. 3 ст. 286-1 КК України за порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.