З початку зведення житлового комплексу «Панорама» на вулиці Арцеулова, 2 мешканці двох сусідніх будинків змушені миритися з грубими порушеннями санітарних норм та правил міського благоустрою зі сторони забудовника.

З цього приводу мешканці сусідніх від «Панорами» будинків уже неодноразово скаржилися до поліції та муніципальної варти, які складали протоколи на порушника, але це не поліпшило ситуацію, йдеться у спільноті «Комунальна варта» у фейсбуці.

З проханням описати проблему до «Комунальної варти» звернулися мешканці сусідніх будинків Арцеулова 1 та 3.

Як розповів голова ОСББ «Арцеулова, 1» та «Жасмін Луцьк» Андрій Середа, прохань вплинути на недобросовісного забудовника було чимало. Зараз готують звернення до міського голови Ігоря Поліщука, та очільника департаменту ЖКГ міста Миколи Осіюка, адже люди втомилися самотужки боротися з таким «сусідом».

«Перед новим роком у «Панорами» була доволі активна стадія будівництва, під час якої вони знищили облаштовані зелені зони сусідніх прибудинкових територій Арцеулова 1 та 3. Будівельники там складували свою бруківку, їздили важкою технікою. Крім того, там безліч неприбраних залишків щебеню та піску, через які цьогоріч уже не проросте трава», – розповів голова ОСББ.

Також забудовник при облаштуванні своєї прибудинкової території порушив її межі, які чітко окреслені у проєкті будівництва та благоустрою, і, «захопивши» декілька зайвих метрів, виклав бруківкою зелену зону сусіднього ОСББ.

«З цією проблемою ми зверталися до міського департаменту ЖКГ, відділу архітектурно-будівельного контролю. У ЖКГ нам повідомили, що забудовнику «Панорами» озвучили порушення, які потрібно усунути, але на сьогодні ці недоліки не виправлені. Тому ми підготували офіційне колективне звернення до міського голови Ігоря Поліщука від будинків Арцеулова, 1 та 3, аби він допоміг вплинути на цю ситуацію», – розповів Андрій Середа.

Крім того, через встановлений шлагбаум перед комерційними приміщеннями «Панорами» автомобілі доставки товару не можуть туди доїхати і змушені вивантажуватися прямо на проїзній частині. Це часто призводить до повного перекриття руху на вулиці Арцеулова та значних заторів.

«Тоді там не можна ні пройти, ні проїхати. Мабуть, забудовник має запускати такі автомобілі на свою територію, аби вони там розвантажувалися і не створювали незручності», – зазначив голова ОСББ.